•Verkeersaanpassing Marktplein en parking Riemenstraat•Ravotterkesdag•Gratis bustickets op oudejaar•Zin in popcorn?•Bloemstukken op het kerkhof•Vacatures gemeente.

Verkeersaanpassing Marktplein en parking Riemenstraat
Vandaag wordt ter hoogte van het Marktplein een rubberen verkeersblok gelegd waar tot voor kort de tijdelijke opstelling met waterbakken stond ...
 
Die bakken zorgden voor meer structuur op de weg bij het afslaan richting Grobbendonk. Ze hadden ook als resultaat dat de voorrang van rechts beter werd nageleefd. Na een testfase wordt de tijdelijke constructie vervangen nu door een permanente.
 
Op de voetbalparking in de Riemenstraat worden vandaag 'site cops' aangelegd: dat zijn verkeersremmers waarover je slechts met 10 km/u kan rijden ... Hierdoor wordt het snel verkeer op de parking aan banden gelegd. Fietsers en voetgangers kunnen zo veiliger oversteken naar het voetbalplein.
 
Ravotterkesdag
Kleuters tot 6 jaar kunnen komen klimmen, klauteren, springen en veel meer op de Ravotterkesdag, 28 december van 9u tot 16u in sportcentrum De Dreef.
 
Inschrijven kan tot 21 december. Prijs: € 10/kleuter, € 9 voor 2e en volgende kleuter uit zelfde gezin.
 
Gratis bustickets op oudejaar
Met de steun van uw gemeente brengt De Lijn  u op oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag veilig en zonder parkeerproblemen naar uw favoriete feestje en weer thuis.
 
Uw gemeente betaalt het feestbussenbiljet dat u op voorhand kan halen in één van de verdeelpunten: het gemeentehuis, de bib en dagbladhandels Laurisa (Riemenstraat) en Wens-Torfs (Molenstraat).
 
Met het gratis kaartje kan u op 31 december vanaf 18 uur en op nieuwjaarsdag onbeperkt reizen met De Lijn. Abonnees rijden gratis zonder extra biljet.
 
Naast een groot aantal bestaande bus- en tramlijnen zet De Lijn ook extra feestbussen in. Deze rijden naar locaties die normaal ’s nachts niet te bereiken zijn met het openbaar vervoer. De provinciale fuifbussen, die op vraag van een gemeente of een fuiforganisator worden ingezet, brengen u zelfs tot aan de deur van de fuif.
 
Zin in popcorn?
Alle bezoekers van het gemeentehuis krijgen een doosje popcorn. Daarop staat een oproep…
 
Misschien nam u al deel aan de inzamelactie van het voorjaar? Toen werd er gespeurd naar oude foto’s en postkaarten. Meer dan 2500 foto’s werden ingeleverd en gedigitaliseerd voor de erfgoedbank www.kempenserfgoed.be.

Nu gaan we op zoek naar oude filmpjes (8mm, 16mm of Super8) die nog op zolder of in de kast bewaard worden. Wie heeft er nog oude filmpjes?
 
We zoeken opnames die iets meer vertellen over ons verleden: bijvoorbeeld over het verenigingsleven, een optocht, een dorpskermis, een jubileum, feesten, enz. Deze filmpjes worden gratis voor u gedigitaliseerd (zodat ze bewaard kunnen worden) en ontsloten via de erfgoedbank.
 
Bloemstukken op het kerkhof
Op 1 en 2 november herdachten we onze dierbare overledenen. Op het kerkhof fleurden prachtige bloemstukjes de graven op.
 
Begin december ruimt onze groendienst de uitgebloeide bloemstukjes op. Neem bloemstukken die u wil bewaren daarom tijdig mee naar huis.
 
Soms zien nabestaanden het onderhoud van de graven van familieleden niet meer zitten. Op eenvoudig verzoek kan men desgewenst een grafzerk laten verwijderen.
 
Vacatures gemeente
Tot zondag 27 november kan u solliciteren voor deze interessante vacatures bij het gemeentebestuur.
 
- Communicatieambtenaar  m/v, sterk in redactie/lay out, 30/38 - niveau B, vervangingscontract: 9 maanden
 
- Administratief assistent(e) grondgebonden zaken m/v, ervaring in Autocad, Arcview of GIS, 38/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
- Begeleid(st)er voor Kinderclub De Regenboog m/v, 19/38 - niveau D, onbepaalde duur.